Reklam Alanı

Gizlilik Politikası

İDDİAANALİZ Türkiye'de kurulan, tamamen kurumsal olmayan ve hiç bir kuruma,vakıfa veya şirkete dahil olmayan, yoluna web sitesi olarak devam eden bir yapıdır. Kişisel verileriniz veri sorumlusu sıfatıyla İDDİAANALİZ tarafından, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“6698 sayılı Kanun”) uyarınca aşağıda açıklanan kapsamda işlenebilecektir. Bu platform üyelik sistemi üzerine kurulmamıştır, bu sebepten ötürü; isim, soyisim, şehir, yaş vs. gibi kullanıcı bilgileri alınmamaktadır. Bu sistemin gizlilik koşulları hakkında bilgi almaktasınız, lütfen tamamını okuyarak devam ediniz.

  • Hangi verileri topluyoruz?
  • Tarafımızca elektronik olarak toplanan kullanıcının platform veya hizmet ile etkileşime girme neticesindeki verileri veya kullanıcı verileri (hepsi birlikte “Kullanıcı Bilgileri”).
    - Aşağıdaki Kullanıcı Bilgilerini yürürlükteki yasalara uygun olarak toplamaktayız:

  • Kullanıcıların müşteri hizmetleri ekibimizle etkileşim kurduğunda bize sağladıkları bilgiler;
  • Kullanıcıların anketlerimize veya pazarlama promosyonlarımıza katıldıklarında sağladıkları bilgiler;
  • Kullanıcıların, incelemeler veya derecelendirmeler, favori sporlar, turnuvalar, takımlar, etkinlikler veya kişilikler ve/veya spor taraftarlarını ilgilendiren diğer konularla ilgili sağladıkları bilgiler;
  • Platformlarımızdaki kullanıcı etkileşimlerine ve kullanıcının bizden aldığı doğrudan iletişime (e-postalar gibi) ilişkin bilgiler;
  • Aygıt tanıtıcı veya tek tanıtıcılar, konum verileri, cihaz ve yazılım özellikleri (tip ve konfigürasyon gibi), bağlantı bilgileri, sayfa görüntülemeleri istatistikleri, yönlendirme URL'leri, reklam verileri, internet sitesi ve uygulama navigasyonu, IP adresi ve standart web günlüğü bilgileri; Kullanıcıların Hizmet'i kullanımları ile ilgili olarak Hizmet’i kullanırken konumlarıyla ilgili bilgileri içerebilecek dil tercihleri;
  • Bir kullanıcıyı platformlara yönlendiren veya bağlayan herhangi bir üçüncü taraf dijital emtianın (bir internet sitesi gibi) detayları ve kullanıcının Hizmet ile ilgili herhangi bir çevrimiçi ve e-posta pazarlama kampanyasıyla nasıl etkileşime girdiği hakkında bilgiler;
  • Kullanıcının bir yarışma veya promosyon için katılımcı giriş detayları;
  • Kullanıcıların platformlarımızdaki davranışları (görüntüledikleri içerik türü, ne sıklıkla, hangi saatlerde vb.) ile ilgili bilgiler Ayrıca birtakım üçüncü kişi konumundaki kaynaklardan kişisel bilgiler toplayabilmekteyiz. Buna, sosyal ağlar (kullanıcının gizlilik ayarlarına ve sosyal ağın gizlilik politikasına bağlı olarak ve gerektiğinde “two-click” çözümü edinilerek), platformlarımızdan toplanan Kullanıcı Bilgileri’ni doğrulamamızı, geliştirmemizi veya ilave yapmamızı sağlayan hizmet sağlayıcılar ve hizmet sağladığımız iş ortakları dahildir. Kişisel verilerinizin işlenme amacı Kullanıcı Bilgileri’ni üç temel amaç için, Kanun’da öngörülen temel ilkelere uygun olarak ve Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları dahilinde kullanmaktayız: (i) platformu işletmek ve geliştirmek ve Hizmetleri sağlayabildiğimizden emin olmak; (ii) Platformdaki içeriği optimize etmek ve (iii) pazarlama yapmak ve kullanıcılarımıza reklam göstermek. Spesifik olarak, aşağıdaki hususlardan birini veya birkaçını gerçekleştirebilmek için Kullanıcı Bilgilerini kullanacağız:
    • Platformlarımızı yönetmek;
    • Kullanıcı tarafından talep edilen Hizmet’i sağlamak;
    • Hizmet’i müşteriye göre kişiselleştirerek tarama deneyimini geliştirmek;
    • Pazar araştırması yapmak için (gerektiğinde kullanıcı izniyle) kullanıcının ilgi duyabileceği veya kullanıcıya ulaşabilecek malları, hizmetleri veya promosyonları tavsiye etmek. Bu amaçlara ilişkin olarak, reklam ve iletişimimizin uyumluluk düzeyini arttırmamızı sağlayacak ilgi ve tercihleriniz hakkında bir profil oluşturacağız;
    • Dolandırıcılık, hile ve kara para aklama dahil olmak üzere potansiyel olarak yasaklanmış veya yasa dışı faaliyetleri önlemek, tespit etmek ve araştırmak ve şartlarımızı uygulamak;
    • Kullanıcıları Hizmetimizdeki değişiklikler hakkında bilgilendirmek;
    • Hizmetimize ilişkin e-posta uyarıları, kısa mesaj bildirimleri veya cihaz bildirimleri göndermek;
    • Platform ve Hizmetlerimizi yürütmek için gerekli oldukça ePlayer’ı düzenleyen üçüncü taraf yayıncılarımız gibi üçüncü taraflara kullanıcılarımız hakkında istatistiki ve diğer bilgileri sağlamak Sorular ve şikayetler ile ilgilenmek;
    • Ticari ortaklarımıza, geçmiş kullanım verileri de dahil olmak üzere, kullanıcıların ortak markalı hizmet kullanımın hakkında bilgi sağlamak;
    • Yasal veya düzenleyici gerekliliklere uymak ve aksi takdirde ilgili düzenleyici veya yetkili makama yasa gereğince cevap vermek;
    • Kullanıcı eğilimlerini ve modellerini anlamak;
  • İş performansına dair faaliyet göstermemizi, karar almamızı ve raporlama yapmamızı sağlayan kullanıcılarımıza ve ticari istihbarata ilişkin olarak toplu analizler gerçekleştirmek Faaliyet gösterdiğimiz dijital spor medya platformları, olabileceği kadar çok kullanıcıyı çekmek için dizayn edilmiştir.
  • Bizim durumumuzda, kullanıcılarımız genel olarak sporseverler veya spor haberleri ve diğer spor ile alakalı içerikler ile ilgilenen kişilerdir.
  • Bu içeriğin oluşumu ve Platformların sınıfında lider dijital spor noktası olmaya devam etmesini sağlayan çalışmalar, kullanıcılara reklamları veya diğer sponsorlu veya markalı içerikleri platformlarda gösterme sonucunda elde ettiğimiz reklam gelirleriyle finanse edilmektedir.
  • Bu reklamları sorumlu bir şekilde iletmemizde ve ilgisini en çok çeken kullanıcılara ulaştırmamıza izin verilmesinde ve bu şekilde kullanıcının bulunduğu yer, kullanıcının platform ve kullanıcı tarafından görüntülenen içerikle nasıl etkileşim kurduğu gibi Kullanıcı Bilgilerini kullanmamıza dair meşru bir menfaatimiz bulunmaktadır.
  • Kişisel verilerinizin reklam amaçlı aktarıldığı taraflar Toplanan kişisel verileriniz, Kanun’da öngörülen temel ilkelere uygun olarak ve Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları dahilinde, Şirketimiz tarafından aşağıda yer alan reklam amaçları doğrultusunda iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize, kanunen yetkili kamu kurumlarına ve yetkili özel kişilere aktarılabilecektir:
    • Spesifik olarak, reklamlara ilişkin: Platformlarımızda görüntülenen reklamları seçmek ve yayınlamak ve üçüncü tarafların (reklam sunucuları gibi) bizim adımıza bunu yapmasına izin vermek için Kullanıcı Bilgilerini kullanırız;
    • Kullanıcının platformlarımızla etkileşimde bulunma şeklini temel alarak kullanıcılara reklam seçmek ve sunmak için Kullanıcı Bilgilerini kullanırız ve bu bilgileri üçüncü taraflarla paylaşmalarına izin vermek için paylaşırız;
    • Kullanıcı Bilgilerini, Oracle veya Google gibi servis sağlayıcılarına, bizim adımıza hizmet sunmalarına izin vermek veya reklam ortaklarımıza reklam seçerken ve bunları sunmada bizimle iş ortaklığı yapmak için verebiliriz;
    • Kullanıcı Bilgilerini, kullanıcılarımıza gösterilen reklamları ve kullanıcıların nasıl etkileşime geçtiğini raporlamamıza olanak sağlamak için, ePlayer'i görüntüleyen üçüncü taraf yayıncılara veya reklam verenlere iletebiliriz;
  • Kullanıcı Bilgilerini, bireysel kullanıcılar hakkında nitelikli sonuçlara varmak veya kullanıcılara ilişkin önemli veya hukuki bir etkisi olabilecek otomatik kararlar almak veya bunu yapmak için üçüncü taraflar ile bilinçli olarak ortaklığa girmek için kullanmayacağız.
  • Ayrıca, yürürlükteki hukuk uyarınca, işletme yönetimi için gerekli olduğunda DAZN’un (www.dazn.com/) herhangi bir üyesi ile Kullanıcı Bilgilerini paylaşabiliriz.
  • Kişisel Verilerinizin Toplanma Yöntemi ve Hukuki Sebebi Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından yukarıda sıralanan amaçlar kapsamında ve elektronik ortamda web sitesi, mobil uygulama ve sosyal medya aracılığıyla toplanacaktır.
  • Toplanan kişisel verileriniz Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları kapsamında işbu Gizlilik Politikası belirtilen amaçlarla işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.
  • Çerezler Topladığımız Kullanıcı Bilgilerinin ve reklam ile ilgili olarak kullandığımız bilgilerin pek çoğu, çerezlerin ve benzer teknolojilerin kullanımı aracılığıyla elde edilir.
  • Çerezler genel olarak internet sitesinin kullanıcının hard diskine aktardığı rakamlar ve/veya harfler dizisidir.
  • Benzer teknolojiler, piksel etiketleri ve internet deposu ve diğer teknolojileri içermektedir ve bu bölümde tüm bunlar “çerezler” olarak anılacaktır.
  • Çerezler platformların hem siteyi ziyaretiniz boyunca (oturum çerezi) hem de tekrarlanan ziyaretler (kalıcı çerez) için sizi “hatırlamasına” izin verir.
  • Bu platformda, aşağıdaki türlerdeki çerezleri kullanırız:
    • Zaruri çerezler
      Bu çerezler kullanıcının platformda güvenli bir şekilde gezinmesi için ve kullanıcıların özel olarak istedikleri Hizmetleri sağlamak için elzemdir.
    • İşlevsellik çerezleri
      Bu çerezler platformun işlevselliğini, kullanıcı tercihlerini depolayarak arttırır.
      Örneğin, adınızı ve konumunuzu ve ilgili olduğunuz içerik türünü sağlamanız durumunda, adınızı ve konumunuzu hatırlayabilmektedir.
    • Performans çerezleri
      Bu çerezler platformların performansını geliştirir.
      Örneğin, sayfanın daha hızlı yüklenmesine yardım etmektedirler.
    • Analitik çerezler
      Bu çerezler platformların performansını geliştirir.
      Google Analytics ve diğerleri gibi üçüncü taraf analitik hizmetlerini kullanabiliriz.
      IP adresiniz ve diğer bilgileriniz; internet sitesi kullanımınızı değerlendirmek, internet site aktifliği hakkında rapor toplamak, kullanıcı davranışlarını belirlemek ve ilgili servisleri sağlamak için otomatik olarak toplanacaktır.
      Ek olarak, kimlik doğrulama ve izleme kayıtları kullanıcı analitiklerini toplamak için kullanılacaktır.
      Hedefleme/reklam – Bu çerezler ilgili reklamları sunmamıza ve süreklilik sınırı prosedürlerini uygulamamıza yardımcı olur.
      Bu tür çerezler iş ortaklarımız veya hizmet sağlayıcılarımız tarafından da platforma yerleştirilebilir.
    • Bize kayıt olmanız veya platformlarımızı kullanmaya devam etmeniz halinde, çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
    • Bazı durumlarda, platformumuza ulaştığınızda yürürlükteki hukuk gereğince cihazınıza reklam çerezi yerleştirmek için izninizi isteyen ileti penceresi görünecektir.
    • İzninizin sağlanması için, lütfen “Tamam”’ı tıklayınız.
    • İzniniz alındıktan sonra, tarayıcı ayarlarınız veya başka yollar aracılığıyla çerezleri silmediğiniz sürece bir dahaki siteyi ziyaretinizde bu mesaj görünmeyecektir.
    • Birçok web tarayıcısı otomatik olarak çerezleri kabul eder, ancak tercih ederseniz, tarayıcınızın bunu engellemesini değiştirebilir veya aşağıda açıklandığı üzere vazgeçebilirsiniz.
    • Çerezleri engellerseniz, platformumuzdan tam anlamıyla yararlanamayabilirsiniz ya da belirli fonksiyonları kullanamayabilirsiniz.
  • Kişisel verilerinizin aktarıldığı taraflar ve aktarım amaçları Toplanan kişisel verileriniz, Kanun’da öngörülen temel ilkelere uygun olarak ve Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları dahilinde, Şirketimiz tarafından aşağıda yer alan amaçlar doğrultusunda iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize, kanunen yetkili kamu kurumlarına ve yetkili özel kişilere aktarılabilecektir:
    • Yürürlükteki hukuk uyarınca, işletme yönetimi için gerekli olduğunda DAZN’un (www.dazn.com/) herhangi bir üyesi ile Kullanıcı Bilgilerini paylaşabiliriz.
    • Ayrıca, DAZN’un diğer oluşumlarına ilgili teklifler, yarışmalar ve güncel haberler için kullanıcılar ile iletişime geçmelerine (yürürlükteki hukuk bakımından gerekiyorsa bunun yapılmasına izin verilerek) izin verebiliriz.
    • Ayrıca, Kullanıcı Bilgilerini aşağıdaki seçili üçüncü taraflarla paylaşabiliriz:
      • Kullanıcılarımıza hizmetlerimizi sağlamamızla bağlantılı olarak iş ortakları, tedarikçiler ve alt yükleniciler.
      • Kullanıcılarımıza hizmetlerimizi sağlamamızla bağlantılı olarak iş ortakları, tedarikçiler ve alt yükleniciler.
      • Kullanıcıya ilgili reklamları seçmek ve sunmak için verileri talep eden reklam verenler ve reklam ağları.
      • Platformların iyileştirilmesi ve optimizasyonunda bize yardımcı olan analitik ve arama motoru sağlayıcıları.
      • Hizmeti yürüten işletmeyi satmaya karar verirsek veya işletme başka bir şirket ile entegre olursa, Kullanıcı Bilgilerini danışmanlarımıza ve potansiyel alıcıların danışmanlarına ve ayrıca işletmenin yeni sahiplerine açıklayabiliriz.
      • Herhangi bir yasal yükümlülüğe uymak veya şartlarımızı yerine getirmek veya uygulamak için kullanıcının kişisel bilgilerini açıklama veya paylaşma görevimiz varsa;
      • Dolandırıcılığı, hileyi ve kara para aklamayı önlemek için Kullanıcı Bilgilerini, iddia edilen suçların araştırılmasıyla ilgilenen yetkili kumar ve spor organları, finans kurumları ve kolluk kuvvetleri veya ilgili suçları araştırmakla yetkili başka bir organ dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere üçüncü taraflara ifşa edebiliriz.
      • İlgiliyse, pazarlama ve reklam amacıyla ve ortakların kendi ürün ve hizmetlerini tanıtmak için Kullanıcı Bilgilerini açıklayacağız ve platformu yürüttüğümüz ortak adına kullanıcının platformu kullanımı ve etkileşimi ile bağlantılı bilgileri anonim hale getireceğiz.
  • Haklarınız Eğer hizmetimizi kullanıyorsanız, Veri Sorumlusu’nun bilgileri şu şekildedir:
    • İDDİAANALİZ veri sahibi olarak 6698 sayılı Kanun’un 11. maddesi uyarınca aşağıdaki haklara sahip olduğunuzu bildiririz:
      • Kişisel verilerinin işlenip işlenmediğini öğrenme,
      • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
      • Kişisel verilerinin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
      • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
      • Kişisel verilerinin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
      • Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerinin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda ve kişisel verilerinin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde yapılan işlemlerin kişisel verilerinin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
      • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
      • Kişisel verilerinin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etmek.
    • Yukarıda sıralanan haklarınıza yönelik başvurularınızı, mehmetcansizgen@gmail e-posta adresinden talep edebileceğiniz İddiaAnaliz Veri Sahibi Başvuru Formu’nu doldurarak Kurumumuza iletebilirsiniz.
    • Talebinizin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvurularınız ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre tarafınızdan ücret talep edilebilecektir.
    • Çıkma Hakkınız Eğer pazarlama iletişimlerimizi göndermemizi durdurmamızı isterseniz, buradaki çıkma linkini, pazarlama iletişimlerimizdeki aboneliği iptal et linkini veya Uygulama ayarlarınızı değiştirerek kullanabilirsiniz.
    • Otomatikleştirilmiş olduğu için çıkma linkini ve Uygulama ayarlarını kullanmanızı önersek de ayrıca bizimle de buradan iletişime geçebilirsiniz.
    • Eğer siz veya cihazın başka bir kullanıcısı, çerezlere herhangi bir zamanda verdiğiniz izinden vazgeçmek isterseniz, tarayıcı ayarlarınızı değiştirerek çerezleri kabul edebilirsiniz veya reddedebilirsiniz.
    • Ayrıca çerezlerin nasıl engelleneceğine dair talimatlar için eğer Avrupa’da ikamet ediyorsanız www.allaboutcookies.org veya www.youronlinechoices.eu sitelerini veya her yerden www.aboutads.info/choices sitesini ziyaret edebilirsiniz.
    • Google Analytics hizmetlerinden çıkma tercihlerinizi düzenleyebilirsiniz.
    • Bazı durumlarda çıkma seçeneğini tercih ettiğinizde, yeni bir çerez (opt-out çerezi) web tarayıcınıza yerleştirilir.
    • Bu çerez, üçüncü taraf sağlayıcının tarayıcınızdan veri toplamayı durdurduğunu ve size iletilecek reklamları engellediğini açıklar.
    • Güvenlik Kullanıcı Bilgilerinin güvenliğinin sizin için önemli olduğunu anlıyoruz.
    • Kullanıcı Bilgileri kullanıldığında, güvenlik bizim için esastır ve Kullanıcı Bilgilerinin uygun teknik ve organizasyonel araçlar ile korunmasını sağlamaya çalışırız.
    • Şifre koruması, Kullanıcı Bilgileri’nin kayıplar, hırsızlık ve yetkisiz erişim, kullanım veya değişiklik karşısında korunması dahil olmak üzere makul, yönetsel, mantıklı ve fiziksel kontroller kullanırız.
    • Maalesef, bilginin internet yoluyla aktarımı tamamen güvenilir değildir.
    • Yürürlükteki hukuk gereğince kullanıcı bilgilerinin korunması için elimizden gelen azami özeni göstereceğimizi belirtmekle birlikte Kullanıcı Bilgilerinin güvenliğini garanti edemeyiz.
    • Ebeveynler ve veliler Platformlarımız doğrudan çocuklara yönelik değildir ve platform ebeveyn veya velisinin gözetimi olmadıkça çocuklar tarafından kullanılmamalıdır.
    • İletişim Bu Gizlilik Politikası ile ilgili sorular, yorumlar ve talepler memnuniyetle kabul edilir ve mehmetcansizgen@gmail.com adresine iletilmelidir.
    • Değişiklikler Bu Gizlilik Politikasında açıklanan uygulamaları güncel Gizlilik Politikası yayınlayarak herhangi bir zamanda değiştirme hakkımız saklıdır.
    • Bu uygulamayı değiştirirsek, platformumuzu kullanmaya devam etmeniz, değiştirilmiş bildirimi kabul ettiğiniz anlamına gelecektir.